Shadow

Scandal în Prahova: Cum îi umilește un profesor pe elevii romi

În vederea derulării unui proiect after school, care presupune educație remedială și masă caldă, mai mulți profesori au completat un chestionar. Organizatorii proiectului au vrut să se asigure că elevii romi sunt tratați în mod egal cu cei români și că atitudinea profesorilor nu va fi una discriminatorie. Spre mâhnirea organizatorilor, unii profesori au arătat o atitudine ostilă. Acesta a fost și cazul unui profesor din Lipănești, care a scris, fără regrete, apelativele pe care le folosește pentru romi. “Nu e rasism”, spune profesorul.

Organizatorii au transmis redacției DC News următorul mesaj: “Derulăm un proiect de tip after school (educație remedială și masă caldă) în Boldești-Scăeni, Prahova, adresat unui număr de 90 de elevi rromi și români, proiect finanțat de Petrom. În procesul de selecție a cadrelor didactice pentru acest program aplicăm un chestionar prin care încercăm să “măsurăm” atitudinea și prejudecățile față de romi, pentru a ne asigura că profesorii care lucrează cu noi sunt cel puțin deschiși față de copiii romi. Primim deseori răspunsuri surprinzătoare, dar cel mai recent ne-a uimit prin nonșalanță cu care un cadru didactic afirma că li se adresează elevilor romi cu apelativul ‘întunecimea ta'”.
“Profesorul Nicula… Eram sigură!”
Am sunat la școala din Lipănești pentru a afla o poziție a directorului cu privire la apelativele folosite de profesorul Nicula Cornel la adresa copiilor de etnie romă. La școală era inspecție, iar directorul nu poate fi contactat, însă soția acestuia a avut o reacție mai mult decât relevantă în aceată problemă. “Aș dori să știu despre cine este vorba? Sunt soția directorului”. Când i-a fost spus numele profesorului, a exclamat: “Eram sigură!”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *