Shadow

Evacuare cu scandal în centrul Bucureștiului. Câțiva romi s-au urcat pe o casă în semn de protest

Sute de oameni au fost evacuaţi din fostul cartier evreiesc din centrul Capitalei. Douăzeci şi cinci de imobile gata să se dărâme, ascunse de blocurile înalte de pe Bulevardul Unirii, fuseseră ocupate ilegal. Clădirile au fost retrocedate, iar jandarmii şi executorii judecătoreşti au venit astăzi să aplice legea. Au găsit un adevărat oraş ilegal în centrul Bucureştiului.Centrul Bucureştiului, 2014. Strada Vulturilor. Intrăm în fostul cartier evreiesc. Acum, doar nişte imobile lăsate de proprietari să se prăbuşească. Câteva sute de oameni trăiesc printre dărâmături.

„Dacă intri în această zonă, aproape nu-ti vine să crezi câte afli la mai puțin de trei minute de Piața Unirii. Este o zonă de 500 de metri pătrați, peste 20 de locuințe în care locuiesc peste 250 de persoane”, relatează Laurențiu Rădulescu, reporter Digi24.
25 de locuinţe sunt astăzi evacuate. Proprietarii au revendicat şi au câştigat casele în instanţă.
„Noi unde stăm acuma? Tu te duci și stai în vilă, noi unde stăm? Pe străzi cu copiii?”, spune o persoană afectată.
Disperati, câţiva locatari s-au urcat pe case și amenință că se aruncă.
„Să vină primaru`”, spune unul dintre ei.
„Se întâmplă urmatoare chestie. Deci am și decedați, am și ocupați de către terți. Am cumnați, veri, nepoți. Decedați chiriași, uite chiriași”, explică executorul judecătoresc.
Intrăm în casa unuia dintre cei care astăzi sunt evacuaţi. O locuinţă de nici 50 de metri pătraţi, cu pereţi scorojiti şi toalete improvizate.
„Unchiul meu ne-a lăsat aici că noi n-am avut casă, am băgat actele în primărie. De 13 ani de zile care nu ni s-a dat nicio…”, spune un locatar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.