ÎL MAI DORIM PE GIGI MATEI?

De ce iubesc democraţia? Fiindcă este singura orânduire socială care permite schimbarea conducătorilor fără vărsare de sânge. Iar asta este un lucru extrem de mare, fiindcă – pe termen lung – doar aşa o societate poate să evolueze.

Acum s-a ridicat ceaţa. Am înţeles ce s-a întâmplat. Publicaţia VOCEA ROMILOR, a noastră, a fost singura care a făcut legătura între experienţa de viaţă m-a făcut să mă pricep la oameni, mai ales la primarii care doresc să ajute populaţia, fie ea romă sau română, cu crearea locurilor de muncă şi asistenţă socială pentru săraci.

Chiar şi atunci când unii mi-au muşcat mâna care le dăduse o pâine de mâncat, eu n-am fost prea surprins. Poate crede cineva că un ziarist rom ca mine, uns cu toate alifiile, creator de personaje ştia ce le poate pielea unor primarii. Cauza e dezgustul românilor şi romilor care nu mai ştiu şi nu mai vor să petreacă. Pavoazarea de Sărbători vine ca o mantie de poleială peste straturi de mizerie. Moş Crăciun e şomer în România. Şi sărac în acest an. Starea de spirit e din ce în ce mai proastă. Nu mai ştim să ne bucurăm. Dar, în definitiv, de ce ne-am bucura cu un oraş cum este Rm. Vâlcea. Întregul oraş stă cu ochii scoşi din orbite, ca hipnotizată. Câţiva fachiri nebuni i-au făcut pase magnetice şi au băgat un oraş într-un somn adânc, care seamănă cu moartea. Rm. Vâlcea moare încet, dar moare sigur în frunte cu un primar interimar Gigi Matei care nu are stil de primar şi e mereu arogant cu romi. Pentru cine nu vrea să vadă evidenţa, sugerez o sesiune de expunere prelungită la comunicarea susţinătorilor lui. Toate privirile romilor sunt aţintite către un portret. Nu e al lui Hitler. Nici al lui Stalin. Nici măcar al lui Ceauşescu. E portretul unui român numit Gigi Matei. Cu fiecare scuză, promisiune deşănţată sau minciună grosolană, pe care el ne-o servesc zilnic, suntem consideraţi cei mai proşti oameni care au trăit în acest oraş, Ce ar trebui să ne surprindă şi să ne revolte, totodată, este modul jignitor prin care Gigi Matei, oamenii lui şi aparatul de propagandă încearcă să spele imaginea lui. Dar romii şi românii nu îl vor mai vota cu el. Alte cazuri sunt şi mai grave – mă refer la oameni, români şi romi, cu demnitatea călcată în picioare, Mai e vreo scăpare? Numai o nouă şi adevărată Revoluţie, care să ardă putregaiul. Altminteri, ne canibalizăm.

Leave a Reply

Your email address will not be published.