Shadow

Cele mai reprezentative personalitati ale romilor, recunoscute si premiate

Romii şi-au premiat valorile. Cei care au promovat cel mai bine cultura şi tradiţia romilor în anul 2014, au primit aprecierea comunităţii în cadrul unei gale de excelenţă. Muzicieni, politicieni, scriitori
Toţi au urcat pe scenă pentru a primi trofeul. În cadrul galei a fost lansat şi primul album de colinde în limba RROMANI.
Cele mai reprezentative personalităţi ale romilor din domenii precum: cultură şi arte, educaţie, limba rromani şi activism civic au avut parte de recunoaşterea publică pentru merite lor.
Fundamentul culturii rome este limba rromani, reprezintă la fel tradiţiile, meşteşugurile rome, limba rromani este element universal pentru toţi romii.
Gala de excelenţă a romilor organizată de Centrul Naţional de Cultură a Romilor „Romano Kher” a fost deschisa chiar de imnul comunităţii.
Politicieni, medici, avocaţi sau artişti ai comunităţii rome au primit în semn simbolic o cupă pentru activitatea lor de promovare a culturii romilor.
În cadrul galei, a fost lansat şi primul album de colinde în limba rromani. Şase colinde tradiţionale româneşti au fost traduse special pentru acest album.
De la spectacolul de decernare a premiilor, nu puteau lipsi artiştii romi care i-au încântat pe invitaţi cu muzica tradiţională rromani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.