Compozitor, muzician și dirijor. S-a născut la Tulcea, într-o familie care avea în spate tradiția muzicală a șase generații. Inițierearea o face la București și Dresda, pentru a încânta apoi aristocrația rusă din cafenelele St. Petersburgului. După sosirea bolșevicilor, pleacă la Berlin și devine legendă a cabareturilor nemțești. Una dintre compozițiiel sale stă pe prima poziție a topurilor americane aproape o jumătate de an. Piesele sale sunt cântate de Roy Orbison, Ella Fitzgerald, Tom Jones și alte celebrități ale muzicii americane. Sfârșitul carierei îl prinde, însă, la Rio, în Brazilia, și apoi în Argentina . Povestea unui muzician special: George Boulanger.
Georges Boulanger (Gheorghe Pantazi) s-a născut la Tulcea, pe 18 aprilie 1893, fiu al lui Vasile Pantazi, poreclit „Boulanger” pentru asemănarea sa cu generalul francezGeorges Boulanger. Mare parte a membrilor familiei erau violoniști, basiști și chitariști. Împreună cu tatăl său, George obișnuia să cânte la toate aceste instrumente.
De la vârsta de 12 ani, începe să studieze, ca bursier, la Conservatorul de Muzică din București. Trei ani mai târziu, în timp ce tânărul artist cânta Paganini, este auzit de celebrul violonist și profesor Leopold Auer, acesta fiind fascinat de aptitudinile artistice ale lui Boulanger. Cu sprijinul lui Auer, Boulanger ajunge la Dresda, în Germania , unde studiază cu Auer timp de doi ani.