Shadow

Premiile Galei de Excelenta a Romilor, acordate de demnitari romani

De Ziua Minorităţilor Naţionale, Agenţia pentru Romi şi Partida Romilor “Pro-Europa” au organizat Gala de Excelenţă, în cadrul căreia au fost acordate 16 premii. Evenimentul, aflat la cea de-a 7-a ediţie, a beneficiat de sprijinul artistic al lui Mădălin Voicu şi Damian Drăghici. În cadrul Galei de Excelenţă au fost premiate performanţele realizate în acest an de membrii comunităţii rome, în diverse domenii: sănătate, educaţie, sport, cultură. Evenimentul a cuprins momente de mare virtuozitate susţinute de artişti romi, evrei sau unguri.
18 decembrie a devenit Ziua Minorităţilor Naţionale din România, după ce în 1992, Adunarea Generală ONU a adoptat Declaraţia cu privire la drepturile persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, etnice, lingvistice şi religioase.
Mai multe state, între care şi România, au recunoscut astfel importanţa garantării acestor drepturi. Politicile României sunt recunoscute la nivel internaţional drept model în materie de protecţie a minorităţilor.

Orchestra lui Damian Drăghici, la finalul Galei de Excelenţă a Romilor
Cea de-a şaptea ediţie a Galei de Excelenţă a Romilor a avut loc pe 18 decembrie, de Ziua Internaţională a Minorităţilor Naţionale. Premiile corespund domeniilor sănătate, educaţie, sport şi cultură şi au fost acordate, printre alţii, de Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu şi Ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *