IMNUL ROMILOR, “GELEM, GELEM”, REORCHESTRAT DE MAHALA RAI BANDA ŞI VALI RUPIŢĂ. 2000 DE VIZUALIZĂRI ÎN PRIMELE ORE DE LA LANSARE

Mahala Rai Banda şi Vali Rupiţă au colaborat pentru reorchestrarea imnului romilor, “Gelem, gelem”. Videoclipul melodiei a fost filmat încă din vară, dar a fost lansat la începutul lunii noiembrie, în emisiunea “Şi eu m-am născut în România”, de la Naţional Tv. În primele ore de la încărcarea acestuia şi pe pagina de Facebook  a emisiunii, clipul a avut peste 2000 de vizualizări.
Aurel Ioniţă (Mahala Rai Banda):“După îndelungi discuţii (constructive) cu producătorul acestui proiect muzical, Valentin Rupită, am decis de comun acord că publiculțintă este cel de etnie rromă , dar şi cel format din majoritari. Melodia originală este lentă, sobră şi cu o tentă puţin tristă ,de aceea am folosit un beat (ritm) mişcat şi foarte uşor perceptibil , armonii şi ritornele ţigăneşti “.
Traducerea şi mici adaptări ale textului au fost făcute cu adordul actorului Sorin Sandu, traducător  cu experienţă, pentru ca versurile să poată fi cântate şi împărţite melodic.
Vali Rupiţă (regizor şi solist): “ Este prima dată când cânt în limba romani, eu nefiind vorbitor al limbii. Mi-a fost destul de greu, dar am avut susţinerea băieţilor de la Mahala Rai Banda, în special a lui Aurel. Pronunţia mi-a pus probleme la strofa a doua mai ales, iar băieţii râdeau de mine, spunând că sună mai mult greceşte”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.