Shadow

Romii au “încins” un oraş din America chiar de Crăciun

Furtul unei biciclete a pus pe jar un cartier din oraşul american Houston, transformat într-o veritabilă zonă de război între tabăra localnicilor şi cea a imigranţilor români
Furtul unei biciclete, chiar în ziua de Crăciun, a provocat o revoltă în toată regula în oraşul american Houston pentru aplanarea căreia poliţia locală a fost nevoită să mobilizeze forţe semnificative. Protagoniştii incidentului sunt membrii unei comunităţi de romi originari din România, potrivit postului local de televiziune KHOU.
Astfel, miercuri după-amiază, poliţia din Houston, cel mai mare oraş din statul Texas, a primit un apel de urgenţă privind comiterea unui furt într-un complex rezidenţial, urmat de lupte de stradă în toată regula într-un cartier din nord-vestul metropolei. Când oamenii legi au ajuns la locul incidentului au descoperit bărbaţi, femei şi copii încăierându-se în plină stradă.

Răngi şi pistoale

Totul a pornit de la furtul unei biciclete de pe veranda unei locuinţe, atribuit unor copii romi. Proprietarii de drept, o familie de afro-americani, au venit să îşi revendice bunul, moment în care a izbucnit tărăboiul. Romii au folosit leviere pentru a se apăra de familia păgubită şi de prietenii care i-au sărit în ajutor. Imigranţii români susţin că au fost atacaţi de persoane înarmate şi au fost nevoiţi să se apere.
În imaginile prezentate de postul local de televiziune pot fi văzute mai multe persoane cu capul bandajat, un copil rom cu zgârieturi pe faţă şi un alt imigrant român încătuşat pe bancheta din spate a maşinii de poliţie. Una din femeile rome poate fi auzită spunându-şi propria versiune a evenimentelor în limba română.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *