Shadow

Desfiinţarea Şcolii nr. 2, faza secretă de negociere cu taberele celor doi lideri, Matei şi Neia Lăcătuş

A Părinţii elevilor de la Şcoala Generală nr. 2, pe care Primăria Bistriţa vrea să o desfiinţeze din toamnă, au fost chemaţi marţi la o discuţie. Evenimentul, la care o parte dintre liderii romilor au chemat presa, s-a ţinut cu uşile închise la cererea primarului Ovidiu Creţu care nici nu a vrut să audă de transparenţă în acest caz de interes public.
Părinţii elevilor de la Şcoala Generală nr. 2 Bistriţa, majoritatea romi, s-au grupat, marţi, în două tabere. O parte l-a înconjurat pe Matei Lăcătuş, liderul Asociaţiei Social-Democrate a Romilor Ardeleni, iar altă parte pe Emil Neia Lăcătuş, consilierul judeţean PDL care conduce în continuare Partida Romilor Pro Europa Bistriţa-Năsăud.
La o simplă discuţie cu cele două tabere ne-am putut da seama că cei din jurul lui Matei Lăcătuş nu se opun desfiinţării şcolii, în timp ce romii lui Neia sunt 100% împotrivă. Fiecare tabără are argumentele ei. Matei Lăcătuş a declarat că unii romi au înţeles „scopul şi interesele Primăriei şi Inspectoratului Şcolar”, dar că ar mai fi şi alţii, mai puţini, ce-i drept, care încă „nu au înţeles”.
„Unii au înţeles că e un lucru bun să putem integra copiii romi în rândurile majoritarilor. Alţii, care nu au înţeles, spun că copiii sunt învăţaţi în Generală 2 şi le va fi foarte greu să se integreze în rândurile majoritarilor în acele şcoli cu pretenţii mai mari. Romii se gândesc că nu vor avea posibilitatea să facă faţă cerinţelor din şcolile în care vor fi repartizaţi”, a declarat Matei Lăcătuş.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *