Noi nevoi – nouă atenţie

Lumea parca a luat foc. Toti cunoastem exemplele de razboi si violenta care au ca urmare milioane de morti si refugiati, masacrele barbare de oameni nevinovati, tensiunile dintre guverne si religii, intoleranta si neiertarea. Ca sa nu mai vorbim de epidemii si catastrofe naturale care fac la rândul lor un numar de victime.
Azi suntem confruntati aici cu o nevoie si mâine apare acolo una noua. Mediile de stiri, precum televiziune si internetul ne aduc totul în atentie. Vedem zilnic în casele noastre suferintele altor oameni de pe alte meridiane. Exista o suferinta care este structurala. Aici negândim la un regim precum cel din Coreea de Nord, unde oamenii traiesc decenii la rândul sub o dictatura inumana. Mai sunt si alte tari care sunt împovarate sub un control rigid. Iar daca mai adaugam si crestinii asupriti la nivel mondial, oamenii care tot timpul sufera de foame, nu au locuinta, sunt pusi în închisoare ori vânduti ca sclavi si lista este completa.
Printre cei care sufera în continuu, structural, sunt  multi rromi din România care nu au cunoscut altceva decât dispret, ostilitate, saracie si mizerie, si chiar daca la ora actuala atentia lumii nu este îndreptata asupra lor (ori mult mai putin), haideti sa nu-i uitam. Suferinta lor a fost dintotdeauna, înca mai exista astazi si mâine nu se va diminua.

Leave a Reply

Your email address will not be published.