Cât de mult înseamnă numărul de la casă pentru un rom!

Ni se pare asa de firesc. Fiecare casa are numarul ei. Lucru de la sine înteles. Pentru romii de la Pata Rât acest fapt este un lucru special. Echipa ProRroma a numerotat în luna februarie toate locuintele si baracile din acest ghetou de romi.
S-a putut citi pe fete si întelege din comportamentul localnicilor romi cât de mult au apreciat acest lucru. Îsi exprimau parerea despre locul cel mai vizibil pentru fixarea placutei cu numarul casei. Toti erau dornici sa ajute, dupa care mândri de locuinta lor, ajutau sa explice planul vecinilor, astfel încât echipa de lucru a capatat foarte usor acces în tot ghetoul. Zâmbetul de pe fetele lor reflecta cât de mare este aprecierea lor pentru faptul ca cineva le recunoaste locuinta. De acum înainte nu mai locuiesc într-o baraca ilegala, ci au o casa si un numar, precum oricine are la oras. Acest lucru le întareste sentimentul de demnitate. Cineva spunea deja cum are de gând sa-si transforme în viitor locuinta într-o adevarata casa. Faptul ca sunt recunoscuti, îi schimba cu adevarat pe romi în bine.

Pregatirile pentru constructia Centrului Multifunctional în plina desfasurare
Vechile baraci de pe Pata Rât sunt demolate. Locatarilor li se ofera o noua locuinta. Terenul de constructie este pregatit pas cu pas pentru construirea Centrului Multifunctional.

Leave a Reply

Your email address will not be published.