Shadow

ANL construieşte 28 locuinţe sociale pentru rromi

Directorul general al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL), George Ciprian Stan, a semnat astăzi contractul de antrepriză generală pentru construirea a 28 de locuințe sociale pentru comunitățile de rromi în orașul Baia de Aramă (Mehedinți), investiţia fiind de aproximativ 5 milioane lei, conform unui comunicat remis redacţiei.
Cele 28 de case (12 case cu 2 camere și 16 cu 3 camere), cu regim de înălțime parter, sunt împărțite pe patru module, iar suprafețele construite ale acestora variază între 78 și 106 mp.
Valoarea investiției se ridică la suma de 4.960.522 de lei cu TVA. Proiectul de construire a caselor pentru rromi se va derula pe un teren de 9.000 mp, pus la dispoziția ANL de către consiliul local din Baia de Aramă.
În perioada următoare, ANL va contracta serviciile de proiectare pentru alte locuințe care se vor construi prin Programul Locuințe sociale pentru comunitățile de rromi: 28 de case în comuna Nocrich (județul Sibiu), 7 case în satul Jelna (comuna Budacu de Jos, Bistrița-Năsăud) și 14 case în satul Budacu de Jos, al aceleiaşi comune.
Programul de construcții Locuințe sociale pentru comunitățile de rromi este un program-pilot derulat de MDRAP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *