Shadow

Cum pot fi scoşi copiii rromi din sărăcie

Educatia este singura cale pentru rromi de a iesi din saracie, iar fiecare copil are dreptul la o sansa de a-si indeplini visele.
Copiii sunt copii indiferent de etnie, rasa sau culoarea pielii, a declarat miercuri, la TV Ziare.com, Luminita Costache, specialist pe politici sociale la UNICEF.
Programele pentru micuti din medii defavorizate reusesc uneori sa ii aduca pe cei mici inapoi la scoala, explica aceasta, in ciuda saraciei crunte in care traiesc. Campania “Hai la scoala” realizata de organizatie in Romania va atinge sute de copii din zeci de scoli in care invata micuti din medii defavorizate.
“Am intalnit cazul unui copil dintr-o comunitate extrem de saraca din judetul Constanta, o comunitate cum nu credeam ca mai exista in Romania de astazi, membra a UE. Aici o sa gasiti bordeie pe care, cand le-am vazut, am crezut ca ma aflu undeva in Africa, o sa vedeti o saracie crunta.
Intr-un bordei extrem de saracacios am intalnit un baiat care a fost readus la scoala si care acum are rezultate foarte bune. Sunt convinsa ca va reusi si va fi un exemplu si pentru ceilalti copii din comunitate”, a declarat Luminita Costache, la TV Ziare.com.
Campania UNICEF este menita sa reduca abandonul scolar si sa creasca rata participarii scolare, in randul copiilor saraci. Este important ca oamenii sa puna umarul ca toti copiii sa vina la scoala, a subliniat Luminita Costache.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *