Nu vor să fie VECINI CU ROMII: trei persoane încătuşate la Tg. Mureş pentru că au împiedicat amenajarea unei tabere de romi

expulzareTerenul din Târgu Mureş pe care urmează să fie mutaţi câţiva romi nu a putut fi amenajat nici vineri, întrucât circa 15 persoane s-au opus încercării de transferare a acestora, trei dintre opozanţi fiind încătuşaţi, iar APDO acuză violenţe din partea Poliţiei, cerând demiterea şefului instituţiei.
Şeful Poliţiei Locale din Târgu Mureş, Valentin Bretfelean, a declarat că inspectori din Primărie şi reprezentanţii unei firme de construcţii, care urmează să amenajeze terenul în vederea mutării a zeci de romi de pe strada Băneasa în zona străzii Dealului, au mers, vineri, la faţa locului însoţiţi de poliţiştii locali, cei din urmă fiind atacaţi de localnici, transmite corespondentul MEDIAFAX.
“Noi, ca Poliţie Locală, conform Legii 155/2010, suntem obligaţi să însoţim şi protejăm inspectorii Primăriei. Cei din zonă au aflat că venim şi s-au opus intenţiei de amenajare a terenului. Erau 15 turbulenţi care blocau cu propriul corp intrarea pe proprietatea Primăriei, unde urmează să se amplaseze containerele pentru mutarea provizorie a romilor din zona Băneasa, au format practic o baricadă umană. Între timp, urcau camioane înalte, aşa că i-am somat să părăsească zona şi să protesteze în scris, legal. Ei însă au început să se ţină de poliţişti, prin aceasta întrunind elementele constitutive ale infracţiunii de ultraj. Pe trei dintre ei, mai recalcitranţi, i-am încătuşat, pe restul i-am îndepărtat”, a spus Bretfelean.

Leave a Reply

Your email address will not be published.