Shadow

Microbuzul pentru ”Măria Ta” de la Cristinești …. a intrat la apă

intalnireromiprefecturaLuni, Instituția Prefectului a găzduit un grup de lucru mixt care dezbate situația romilor din județul Botoșani și la care au luat parte pe lângă liderii minoritari, reprezentanți ai unor instituții publice deconcentrate.
În cadrul ședinței au fost ridicate diverse probleme de către romi din 12 unități administrative a județului și care au cerut sprijinul pentru reabilitarea locuinţelor sociale din Săveni, Dorohoi şi mai ales Botoşani, s-au plâns că nu s-au angajat suficienţi mediatori şcolari sau sanitari, sau că se impune construirea unor centre de permanenţă medicală în anumite zone rurale.
De asemenea, s-a cerut o centrală termică la Cristinești și extinderea rețelelor electrice la locuințe din Coșula sau Ștefănești. Culmea, ar fi cerut și un microbuz școlar.
”Extinderea reţelelor electrice se impune pentru ca toate locuinţele din Coşula sau Ştefăneşti să aibă curent electric, în timp ce copiii din Cristineşti au nevoie de un microbuz pentru a nu mai merge pe jos 7 kilometri până la şcoală. În zona Coşula se caută o soluţie pentru copiii ai căror părinţi pleacă toamna la munci agricole sezoniere şi, neavând cu cine să-i lase, aceştia absentează de la şcoală”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Prefectură.
Paradoxal, comuna Cristinești se află în lista celor care au primit microbuz școlar direct de la premierul Victor Ponta pe când liderul PSD a fost la Botoșani.
”Este primit, este înmatriculat, funcționează. Nu pricep care sunt cei care 7 kilometri pe jos la școală. Nu este nici o problemă în sensul acesta, motorină au asigurată, deci nu înțeleg”, a comentat situația viceprimarul comunei Cristinești, Vasile Azoicăi.
Alesul a mai spus că într-adevăr există o problemă însă în cazul liceenilor care fac naveta  la unitățile de învățământ din Dorohoi sau Șendriceni, nicidecum cu copii care merg pe jos câte 7 kilometri la școală și că probabil mesajul minoritarilor a fost înțeles greșit de Prefectură.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *