Shadow

Despre educaţia copiilor rromi cu cadrele dicactice de la Grădiniţă cu Program Normal şi Prelungit numărul 10 din Alba Iulia

copiiGrădinița cu Program Normal și Prelungit Numărul 10 Alba Iulia este una specială. Am avut ocazia să o vizitez de mai multe ori şi, de fiecare dată, impresia cu care am plecat de acolo a fost una cât se poate de plăcută. Subiectele despre problemele rromilor sunt mult discutate şi disputate, aşa că am cerut părerea cadrelor didactice de la această grădiniţă în care copiii sunt în majoritate de etnie rromă, despre felul în care aceşti copiii reuşesc să se integreze şi despre felul în care părinţii lor înţeleg importanţa educaţiei:
„Grădinița funcționează cu 6 grupe de copii, dintre care 4 grupe cu Program Normal și 2 grupe cu Program Prelungit. În cele 4 grupe cu Program Normal, din cei 100 de copii înscriși, 90 sunt de etnie rromă. Dintre aceștia, 80% frecventează zilnic și 20% sporadic sau deloc. Lipsurile materiale, dar și comoditatea părinților, care nu lucrează, sunt doar unele dintre motivele nefrecventării grădiniței. Majoritatea familiilor trăiesc din ajutorul social sau alocațiile copiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *