Shadow

Deutsche Welle: Rromii romani si bulgari au invadat Duisburgul

tigani10De la aderarea Romaniei si Bulgariei laUniunea Europeana, in anul 2007, un numar tot mai mare de rromi afectati de saracie au sosit din aceste tari inGermania. Duisburg este unul dintre orasele care se lupta pentru a le face fata, iar rezidentii sunt enervati.
Stiuleti de porumb pe jumatate mancati, recipiente de plastic si sticle sunt presarate peste tot in complexul de cladiri din districtul Rheinhausen. In plus, locul miroase a urina si a mucegai, iar un sobolan bine hranit trece in fuga, scrieDeutsche Welle, citata de agentia Focus .
Fondurile destinate rromilor din Romania si Bulgaria, redirectionate in Germania? Comisia Europeananeaga
Intre gunoi si balti, cativa baieti se joaca fotbal. Femei varstnice cu batic pe cap si femei tinere privesc de la o distanta sigura, supraveghind totul din balcoanele lor, care sunt ticsite cu rufe, carpete, deseuri si “farfurii” pentru satelit. Cablurile se leagana pe o parte a cladirii.
Oricine incearca sa intre in complexul “In den Peschen 3-5” este privit cu suspiciune de barbatii si baietii care stau in grupuri in zona. Cei mai multi dintre oamenii care traiesc acolo sunt rromi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *