Shadow

The Telegraph: Politistii romani incep patrularile pe strazile Londrei

politistiPolitistii din Romania incep sa patruleze pe strazile Londrei, inainte de ridicarea restrictiilor impuse cetatenilor romani si bulgari, prevazuta pentru 1 ianuarie 2014.
Politia metrolopolitana londoneza a invitat opt politisti romani la lucreze cu cei britanici, in urmatorii doi ani, dupa un program pilot de success, de anul trecut, informeaza The Telegraph .
Acordul dintre politia romana si cea britanica prevede faptul ca reprezentatii politiei metropolitane britanice vor putea avea acces la sistemul de date al politiei nationale din Romania, pentru a verifica suspectii.
Politia londoneza a intrebat fortele de ordine mai multor tari din Uniunea Europeana daca vor sa-si trimit ofiterii de politie pe strazile Londrei, insa Romania a fost prima care a acceptat invitatia.
Rromii fac din nou ravagii in Londra: Evacuati dintr-un parc, s-au instalat intr-o zona istorica (Galeriefoto)
Zeci de mii de oameni din Romania sunt asteptati sa vina in Marea Britanie, odata ce controalele vor fi ridicate, in luna ianuarie.
Ambasadorul roman la Londra, Ion Jinga, a scris, pentru editia electronica a The Telegraph ca este o situatie de castig pentru ambele parti.
“Proiectul ofera o intelegere mai mare a felului in care ar trebui sa ne pazim comunitatile in Uniunea Europeana. Romania trebuie sa protejeze mai mult de o mie de kilometri de granite externe ale UE, iar ofiterii nostri au acum oportunitatea de a dobandi experienta de prima mana despre cum una dintre cele mai bune forte de politie din lume opereaza si se ocupa de un mediu multicultural”, a spus Jinga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *