Shadow

Familia Mărgărit trăiește într-o sărăcie lucie

tigani saraciTrăiesc într-o sărăcie lucie, dar nu vor cu niciun chip să se despartă de cei cinci copii. Cel mai tare îi doare însă că unul dintre cei mici are mari probleme de sănătate
S-a născut cu picioarele strâmbe, iar operaţiile nu pot avea efectul dorit dacă fata nu foloseşte proteze şi încălţăminte specială. Prea scumpe pentru familia Mărgărit, care trăieşte doar din alocaţiile celor mici
Şi-ar dori să alerge cu cei patru fraţi, dar nu poate. Poate sta în picioare, poate şi merge dar cu mare greutate. Abia întoarsă de la spital, Maria e a suferit a cincea operaţie în tot atâţia ani.
Posibilităţile familiei sunt însă limitate. Cu mari probleme la coloană, tatăl nu mai reuşeşte să îşi găsească de muncă. Trăiesc, toţi şapte, din 9 milioane cât însumează alocaţiile copiilor. Iar papucii Mariei costau 13 milioane jumătate acum trei ani. Preţul ortezelor nu a mai avut curaj să îl întrebe.
Doborâţi de probleme, părinţii nici nu se gândesc să îşi lase copiii în grija statului. Au crescut la orfelinat şi ştiu cum e. Speră însă că se va găsi cineva să îi ajute pe toţi. Fraţii Mariei au nevoie de haine şi rechizite pentru şcoală. Iar ea de costistorii papuci pe care trebuie să îi schimbe anual.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *