Shadow

Deutsche Welle: Mizeria si suferintele rromilor – a cui e vina

tiganciIn dezbaterile despre imigratia masiva a rromilor din Romania si Bulgaria in mari orase germane, dar si in alte metropole europene, a survenit o bresa.
In 1992, cand Ion Cioaba si-a comandat o coroana de aur, lasandu-se uns de tiganii caldarari drept rege, cerand apoi guvernului german 20 de tone de aur sau 3,5 miliarde de marci drept despagubire pentru genocidul comis de nazisti impotriva etniei sale, amenintand ca in caz contrar va trimite peste un milion de supusi ca azilanti in Germania, Rolf Bauerdick ar mai fi putut zambi, scrie Deutsche Welle.
Acum, cand relateaza intamplarea, la inceputul unui amplu articol publicat in ziarul Die Welt, lui Bauerdick, care este si autorul recent aparutului volum intitulat “Tiganii. Intalnire cu un popor neiubit”, nu-i prea vine a surade, chiar daca, dupa stiinta sa, guvernul german nu a achitat suma ceruta de Cioaba, dar nici cei peste un milion de rromi nu au ajuns inca in Germania, dar, daca vor ajunge, nici nu ar mai trebui sa ceara azil. Romania este membra a Uniunii Europene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *