Shadow

Guvernul Canadei se lauda ca a blocat 100 de imigranti rromi romani care intentionau sa fure

ministru canadaGuvernul canadian a anuntat, marti, ca a blocat intrarea in tara a unui numar de 100 de imigranti clandestini rromi, originari din Romania, care veneau din Statele Unite si urmau sa ajunga in Stanstead.
La Presse il citeaza pe ministrul Cetateniei, Imigratiei si Multiculturalismului, Jason Kenney (foto), care a anuntat ca rromii au fost ajutati de o retea criminala cu baza la Craiova, in Romania, dar condusa de trei romani care locuiau in Montreal.
Reteaua facilita intrarea ilegala in Canada a rromilor care ulterior cereau azil. Multi dintre ei au fost implicati in retele de hoti care furau in Canada si trimiteau bunurile in Romania.
“Potrivit informatiilor politiei, este vorba de 100 de persoane care au plecat din Statele Unite spre Canada, dar au fost oprite la granita.
Motivul pentru care am actionat rapid si agresiv este pentru ca am vrut sa transmitem un mesaj pentru cetatenii romani din Statele Unite ca nu acceptam acest lucru”, a spus Jason Kenney.
Masura, legala de altfel, a fost utilizata pentru prima data de Guvernul Canadei, dupa ce anul trecut, organizatiile de aparare a drepturilor omului au protestat fata de o actiune asemanatoare a autoritatilor canadiene.
In decembrie 2012, ministrul Kenney a vizitat tabara de imigranti de la Stanstead si a desemnat 85 de persoane venite din Romania ca fiind “imigranti ilegal, cu legaturi cu crima organizata”, decizand expulzarea lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *