Shadow

Un lider judeţean al romilor este de acord cu stoparea ajutoarelor sociale pentru cei care nu trimit copiii la şcoală. “Să nu fim ipocriți!

emil-neia-465x390Preşedintele Partidei Romilor Bistriţa-Năsăud, Emil Neia Lăcătuş, care este în acelaşi timp consilier judeţean ales pe listele PDL, este de acord cu diminuarea sau chiar stoparea ajutoarelor sociale către familiile care nu îşi trimit copiii la şcoală, ca o măsură de combatere a abandonului şcolar în rândul etniei pe care o reprezintă, se arată într-un comunicat remis Agerpres.
Declaraţiile vin ca urmare a dezbaterilor privind proiectul legislativ iniţiat de mai mulţi deputaţi, printre care se numără şi copreşedintele PNL Bistriţa-Năsăud, Ioan Oltean şi care propune ca familiile nevoiaşe care nu îşi trimit copiii la şcoală să rămână fără ajutoarele sociale de care beneficiază, potrivit Agerpres.
“Iniţiativa legislativă pe care a semnat şi domnul deputat Ioan Oltean vine să pună capăt abandonului şcolar, iar Partida Romilor o susţine, fiind în interesul etniei noastre de a avea copiii educaţi, nu doar informaţi. Mai vreau doar să spun că o altă soluţie pe care o văd este reangajarea mediatorilor şcolari în cele 10 localităţi cu pondere mare de romi, mediatori calificaţi, în aceste sate existând zeci de copii care locuiesc cu bunicii şi care nu mai sunt trimişi la cursuri”, spune preşedintele Partidei Romilor, filiala Bistriţa-Năsăud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *