Shadow

Uniunea Europeana, pentru incluziunea rromilor: Educatia e singura solutie!

Uniunea-EuropeanaEducatia este singura cale de iesire din saracie si excluziune pentru rromi, a transmis Uniunea Europeana, joi, cu o zi inaintea celui de-al treilea summit pentru incluziunea rromilor, care are loc la Bruxelles.
Circa 90 la suta dintre elevii rromi renunta la scoala inainte de a-si termina studiile, in tari precum Romania, Bulgaria, Ungaria, Cehia si Slovacia, se arata intr-un comunicat al Uniunii Europene.
De asemenea, in unele dintre aceste tari, in jur de 50 la suta dintre copiii rromi invata in scoli segregate etnic.
Vineri, comisarul european pentru Educatie, Cultura, Multilingvism si Tineret, Androulla Vassiliou, va discuta masurile pe care le ia UE pentru a ajuta la rezolvarea acestei probleme si alte aspecte care afecteaza integrarea rromilor, in cadrul summit-ului pentru integrarea rromilor, de la Bruxelles, la care participa si presedintele Traian Basescu.

Un cleric hindus vrea interzicerea lui Basescu la summit-ul european pentru incluziunea rromilor
“Asigurarea unei educatii de calitate pentru toti nu este doar o chestiune de drepturi umane. Este singura cale de iesire din saracie si excluziune pentru milioane de rromi. Gasesc ca este inacceptabil ca in unele tari jumatate dintre elevii rromi invata in scoli speciale.
Trebuie sa ne unim fortele pentru a lupta impotriva segregarii si discriminarii, inclusiv uitandu-ne la felul in care scolile sunt finantate, organizate si conduse”, a declarat comisarul Vassiliou, inaintea summit-ului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *