Shadow

TREBUIE SA FIM BUNI SI UMANI

rasismTrăim într-o lume complicată, în care viteza, banii şi satisfacţia personală contează cel mai mult. De multe ori, uitam să fim buni cu cei din jur, să zâmbim, să facem fapte altruiste, să îi încurajăm pe cei dragi şi să folosim timpul în avantajul nostru, pentru a deveni mai buni şi mai toleranţi.
Învrăjbiţi de goana cotidiană, de gândurile şi grijile care ne apasă umerii încovoiaţi, uităm să le mai zâmbim celor dragi şi să le adresăm o vorbă bună… De multe ori, am observat cum un compliment gratuit adresat cuiva, a avut darul de a descreţi acea frunte abătută, iar zâmbetul înapoiat a fost o recompensă cu mult mai mare decât ar putea fi una exprimată material.
A fi OM, devine pe zi ce trece o noţiune ce tinde să ajungă pe cale de dispariţie… Stresul cotidian, grija pentru ziua de mâine, goana după bani, ne determină să ne călcăm principiile în picioare, să sărim peste cei şapte ani de acasă şi chiar peste simţămintele care ne mai ţin sufletul în viaţă… De cele mai multe ori, ne trezim… însă, prea târziu…
Neglijându-ne condiţia umană, riscăm să devenim nişte fiinţe fără suflet, asemenea dobitoacelor, deoarece abrutizarea vine încet, dar… sigur.
Cu toţii rostim cu un fel de automatism patologic acea sintagmă desuetă şi totodată mereu la modă: „să fim mai buni!” Dar câţi dintre noi o iau în serios şi se conformează întocmai îndemnului acesteia? Puţini… prea puţini… atât de puţini…
E atât de simplu să priveşti spre cer într-o zi senină şi să te încarci pozitiv cu lumina soarelui, dătătoare de viaţă şi speranţă, e atât de uşor să răspunzi cu un zâmbet celui care îţi dă bună ziua, e atât de frumos să dăruieşti o vorbă bună unui suflet drag, e atât de bine să fii bun…
Oamenii buni nu se pot supăra când sunt neîndreptăţiţi, căci ei înţeleg cauza nedreptăţii ce li se face din neputinţă sau neînţelegere şi nu te poţi supăra pe ceva ce înţelegi cu adevărat. Poţi doar să reacţionezi din orgoliu şi atunci te vei supăra. Oamenii buni pot să înţeleagă de ce sunt uneori loviţi sau de ce alţii nu îi pot iubi. Atunci nu pot să se supere pe cine nu poate ierta sau nu poate iubi.
Nu fă totul pentru bani. Unele lucruri, cele mai importante, nu costa. Dacă eşti cu adevărat talentat, optimist şi ai încredere în ceea ce faci, vor veni şi banii. Nu fă din câştigul material un scop în viaţă.
Nu uita să împarţi cu cei din jur succesul. Este aproape imposibil să nu te fi ajutat cineva în carieră sau viaţa. Dacă ai obţinut ceva important, mulţumeşte-le celor din jur că ţi-au oferit suport şi încurajări
Trebuie să fim mai buni cu noi, să ne acordăm timp, să găsim modalitatea de a crea o sincronizare între creier şi inimă sau între trup şi suflet, pentru că bunătatea înseamnă spiritualitate. Este nevoie să fim mai buni pentru a nu fi doar purtători ai unei măşti, ci oameni… fiinţe raţionale, sensibile.
Mai bun înseamnă a-ţi acorda atenţie ţie, faptelor tale, pentru a nu-i răni pe cei din jur, ci pentru a-i aprecia pe toţi pentru unicitatea lor şi pentru faptul că fiecare este înzestrat cu o anumită calitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *