Shadow

REVOLTATOR! Cum scorneste “Daily Mail” stiri cu invazia romanilor: Jurnalistii britanici au fabricat o poveste cu romi, saracie si “caprele vecinilor”

copiii_si_capraJurnalistii englezi au publicat un articol prin care arata ca satenii din Sacosu Turcesc asteapta ziua de 1 ianuarie 2014 pentru a invada Marea Britanie si a le sufla locurile de munca. Povestea din “Daily Mail” pare un scenariu fabricat la Londra si doar ilustrat cu fetele romanilor. “«Din ianuarie, doar capra va mai ramane» – declaratia unui roman, tata a sapte copii. Asa cum spune un primar, jumatate din populatia localitatii sale este in drum spre Marea Britanie, pentru salarii mai mari si ajutoare”. Asa incepe publicatia britanica “Daily Mail” unreportaj amplu aparut in editia online din 10 noiembrie, in care se arata cum le vor “invada” romanii, dar in special romii, tara, dupa 1 ianuarie 2014, cand urmeaza sa se liberalizeze piata muncii.
Articolul, documentat in comuna Sacosu Turcesc (judetul Timis), este o ampla ancheta sociala facuta de jurnalistii britanici, axata, insa, pe o comunitate mica de romi. Concluzia englezilor: comunitatea este una saraca si plina de cersetori in Occident, dar si reprezentativa pentru cei care vor rupe granitele Romaniei, de anul viitor, luand calea Marii Britanii. Ce “uita” englezii in reportajul lor, care a starnit un val de reactii negative din partea cititorilor “Daily Mail” la adresa Romaniei?
Jurnalistii “Adevarul” au mers, ieri, in localitatea Berini, comuna Sacosu Turcesc, pentru a sta de vorba atat cu eroii din reportajul publicatiei britanice, cat  si cu edilii si ceilalti localnici. Concluzia: englezii, dupa cum spun satenii, au venit de la Londra cu tot cu un scenariu bine pus la punct si defaimator pentru tara noastra, cautand in Romania doar personajele. Si pentru ca toata povestea sa iasa “ca la carte” in paginile ziarului, au reinterpretat vorbele satenilor, i-au ispitit cu joburi tentante in Marea Britanie si au inventat chiar, ca personaj, “o capra a vecinului”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *