Shadow

Gabi Luncă: „La melodia «Dă, mamă, cu biciu-n mine», Elena Ceauşescu a început să plângă

gabiluncaUna dintre cele mai valoroase cântăreţe de muzică lăutărească din România, Gabi Luncă,era apreciată în mod deosebit de soţii Ceauşescu. Iar la o petrecere cu ştaif a făcut-o să plângă pe Elena însăşi, impresionată de melodiile cântăreţei.
Succesul melodiei „Dă, mamă, cu biciu-n mine
La această petrecere, Gabi Luncă a aflat care erau melodiile preferate ale Elenei Ceauşescu: „La melodia «Dă, mamă, cu biciu-n mine», Elena Ceauşescu a început să plângă. Cu cântecul ăsta am început. La sfârşit, am cântat «Un părinte poate creşte». Ăsta era cântecul ei preferat. Eu n-am ştiut. Dacă ştiam, cu ăsta începeam. La «Un părinte poate creşte» a fost ea foarte entuziasmată. La primul cântec plângea, iar la ultimul, îi radia faţa de bucurie.La un moment dat, la anumite versuri, «Un părinte poate creşte/ 7-8 copii sau zece/ dar zece cu minte/ nu pot ţine un părinte», am văzut-o că a început iar să plângă”.
Invitaţi de onoare şi la petrecerile rudelor Ceauşeştilor
În perioada lor de glorie, soţii Onoriu asigurau muzica petrecerilor selecte, ale demnitarilor vremii. Gabi Luncă era angajata Ansamblului „Căluşarii”, din Scorniceşti, condus de către Elena Bărbulescu, sora lui Nicolae Ceauşescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *