Shadow

Mark Gitenstein: Guvernul si Ambasada SUA vor ajuta romii sa ajunga la egalitate deplina cu ceilalti

mark-gitensteinAmbasadorul SUA, Mark Gitenstein, a declarat, vineri, cu ocazia “Zilei Dezrobirii Romilor din Romania”, ca Guvernul si Ambasada SUA sunt pregatite sa ajute romii romani sa ajunga la egalitatea deplina cu ceilalti, scrie Mediafax. Ambasadorul SUA a mai precizat ca acestia trebuie sa se organizeze in formatiuni politice care sa le ceara drepturile.
“Nu exista egalitate deplina nici in prezent, atat in ceea ce ii priveste pe romii din Romania sau pe negrii din Statele Unite. Nu este suficienta eliminarea segregarii. Singura cale pentru a ajunge la egalitatea deplina este organizarea romilor in Romania si a negrilor in SUA in formatiuni politice care sa le ceara drepturile”, a explicat Mark Gitenstein.
Ambasadorul SUA la Bucuresti a precizat ca el a fost numit in functie de primul presedinte afro-american al SUA, iar acest lucru, in cazul romilor, se poate intampla si in Romania, daca romii isi constituie organizatii politice, care sa le ceara drepturile, daca isi recunosc frumusetea si valoarea cultului lor.
“Romania a emancipat sclavii cu un deceniu mai devreme fata de SUA, dar emanciparea este doar primul pas, adevarata libertate vine cu recunoasterea egalitatii tuturor oamenilor si cu mandria fata de originea proprie. Si in SUA incercam sa continuam acest proces, nu am atins inca adevarata egalitate in societatea americana”, a subliniat Gitenstein.

Leave a Reply

Your email address will not be published.