Au făcut performanţă, printre baticuri şi fuste colorate! Femeile rome au fost vedete

Rodica_Gyulai_463555652bMunca a 14 femei de etnie romă a fost premiată săptămâna trecută, în timpul unei gale de excelenţă organizată la Institutul de Statistică, situat la doi paşi de Palatul ParlamentulCu doar o zi înainte de „Ziua Femeii”, sala Amfiteatru din clădirea Institutului Naţional de Statistică a fost neîncăpătoare pentru  pentru cei peste 350 de romi care au ţinut să le ureze un altfel „La mulţi ani!” femeilor din etnia lor. Printre momente de teatru şi acorduri de vioară şi acordeon, 14 dintre cele mai de succes doamne ale neamului ţigănesc au fost premiate pentru contribuţia lor la îmbunătăţirea calităţii vieţii în comunităţiile din care provin.
Organizată pentru prima dată în 2011, Gala Femeilor Rome a reunit, de-a lungul timpului, sub sloganul “Priveşte-mă aşa cum sunt!”, 65 de femei rome premiate pentru munca depusă în dezvoltarea comunităților de romi, peste 250 de femei rome nominalizate și aproximativ 1300 de participanți.
Anul acesta, organizatorii şi membrii juriului au ales să-şi sărbătorească femeile şi să le premieze într-o sală de festivităţi a Insitutului Naţional de Statistică, situat la doar câţiva paşi de Palatul Parlamentului. Ca în fiecare an, printre doamnele care au primit premii s-au numărat profesoare, experte în asistenţă socială, promotoare ale limbii romani, politiciene, activiste în cadrul unor ONG-uri ori studente cu rezultate deosebite