Shadow

After school pe bani europeni pentru copii de etnie romă din Bistriţa

after schoolb8eada74b63f23674a71ba3-465x390Peste o sută de copii de etnie romă din judeţul Bistriţa-Năsăud vor beneficia anul acesta de cursuri de tip after school în cadrul unui proiect cu finanţare europeană implementat de Fundaţia Inocenţi din Bistriţa, în parteneriat cu primăria municipiului şi Fundaţia “Terre des hommes”, informează Agerpres.
Potrivit unui comunicat de presă remis marţi Agerpres de către Fundaţia Inocenţi, primul after school a fost deschis deja în luna decembrie în cadrul Şcolii gimnaziale nr.4 din Bistriţa, copiii având parte de un spaţiu nou, cu dotări adecvate desfăşurării activităţilor de socializare, dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă, literatură, sprijin în efectuarea temelor, activităţi recreative.
În curând vor fi deschise şi celelalte programe after school la şcolile din cartierele Slătiniţa, Sărata şi Viişoara, iar până la finalul programului va funcţiona un astfel de centru de zi şi în comuna Reteag, de care vor beneficia 40 de copii.
Toţi beneficiarii proiectului “Şi eu vreau la şcoală” sunt sprijiniţi material prin asigurarea de suplimente nutritive, rechizite şcolare şi materiale igienico-sanitare, până la finalizarea proiectului.
În luna februarie, va avea loc a doua serie de cursuri de formare în animaţie socio-educativă cu ajutorul partenerului din proiect, Fundaţia “Terre des hommes”, unde vor fi specializate în acest domeniu cadrele didactice din şcolile frecventate de copii rromi şi nu numai, voluntari şi părinţi.
Finanţarea proiectului derulat de Fundaţia Inocenţi este asigurată prin granturi SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *