Shadow

Şpaga este cel mai frumos cuvant in ROMANIA

bani-spaga1Întreb asta pentru că niciun colonist n-ar fi aruncat atâta batjocură pe țară, așa cum fac tovarășii din Casa Poporului: parcă țara le-a fost dată șpagă și merg la shopping nu la guvernare. . Ei privesc, pur și simplu, România, așa cum o priveau și mulți dintre negociatorii de prin Fanar: dai șpagă pe care apoi o recuperezi și-ți faci și plinul pe deasupra cât pentru cinci generații. O afacere și nimic mai mult. Am zis de Fanar? Am greșit un pic – mă gândesc că ăștia din Casa Poporului nici măcar la acest nivel n-au ajuns: printre fanarioți șpagă pentru viitoarele generații de neamuri. Am constatat, tarziu recunosc, ca traiesc intr-o tara in care spaga a devenit un model national. Nu iti trebuie o analiza profunada ca sa constati aceasta stare de faptTrist, dar adevărat, România zilelor noastre este omorâtă de spagă în orice domeniu al vieții social-economice, iar fenomenul este atât de răspândit și de periculos. Nu contează că este judecător, polițist, doctor, om de afaceri ori simplu funcționar aflat în spatele unui ghișeu, unii dintre aceștia își mânjesc mâinile cu banii dela rromi sau romani Unde am ajuns? (…)
Șpaga în pachete de țigări, șervețele și sutiene„Poliţistul fără şpagă ar arăta ca America fără Statuia Libertăţii”. să ni-l arate pe unul care nu a luat şpagă în viaţa lui şi promitem că o să-l îmbălsămăm în formol şi o să-l expunem la Muzeul Antipa la categoria „Nu faceţi ca eii.
25 de ani de asemenea practici ne răspund astăzi la întrebarea de ce DNA și ANI sunt cele mai active și mai ocupate instituții ale României. De ce am ajuns în situația în care reprezentanți , stâlpi ai unei societăți (astăzi bolnave) dau năvală în sediile Justiției cu gluga pe cap și ies, în majoritatea cazurilor, cu paltonul pe cătușe Revenind la rețelele de șpagă încurajate din ambele sensuri și păstorite de pe margine de mediul politic (fiindcă și politicienii români au nevoie de banii ), reafirm încă o dată că fenomenul este destul de general, foarte cunoscut și, cu toate acestea, acceptat de ani de zile. Omoară oameni în spitale și achită criminali în sălile de judecată. Problemele romilor sunt, de fapt, problemele tuturor românilor săraci care nu au acces la educație, la servicii de sănătate sau locuiesc în condiții precare De când ne-am pricopsit cu marii politicieni capitalişti, ne-am obiş¬nuit într-atât cu şpaga, încât nici nu mai pare o aşa mare problemă. Fâs!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *