Shadow

Biserica Catolică din România critică expulzarea romilor din Franţa

tiganca_OCBiserica Catolică din România dezaprobă decizia guvernului francez de a-i expulza şi repatria pe romi, se arată într-un comunicat de presă al Episcopiei Romano-Catolice de Iaşi.
„Problemele legate de imigrare aparţin tuturor. Riscul este ca romii să nu mai fie recunoscuţi de nimeni ca aparţinând ţării lor, să fie mereu marginalizaţi, alungaţi dintr-o parte în alta. Trebuie căutate şi aplicate programe care să-i ajute să se integreze şi să nu fie excluşi”, a declarat episcopul de Iaşi Petru Gherghel, care se ocupă de problemele imigranţilor în cadrul Conferinţei Episcopilor din România. De asemenea, Episcopia Romano-Catolică a invitat autorităţile civile implicate să respecte demnitatea umană şi să fie deschise în a-i primi pe toţi.
„Trebuie să fim deschişi pentru a-i primi pe toţi. Expulzarea nu este o soluţie, mai ales când vorbim de Uniunea Europeană. Dreptul de a se mişca liber şi de a se stabili pe teritoriul UE aparţine oricărui cetăţean al Uniunii”, se mai arată în document.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *