La Baranca, romii se apuca de crescut capre!

capreRomii botosaneni din satul Baranca, comuna Cristinesti vor creste capre, la solicitarea lor, gratie unui proiect Phare 2015, din fonduri europene.
Valoarea proiectului este de 64.485 euro, din care 49.900 euro o reprezinta finantarea nerambursabila a UE, 6.085 euro, contributia ADCIA si 8.500 euro a Consiliului Local Cristinesti, in calitate de parteneri principali.
Ferma de capre Barancuta are drept scop calificarea a 50 de tineri romi in meseria de crescatori de animale si lucratori culturi agricole, cresterea accesului pe piata muncii a 40 de tineri romi, angajarea a 10 dintre acestia in primul an in cadrul microfermei. In cadrul proiectului, 15 familii cu situatie de risc vor primi cate o capra.
“Baranca e o comunitate extrem de saraca, cu romi. Banii vin pe linia romilor. Comunitatea de acolo a decis ca le trebuie o ferma de capre. Este o activitate generatoare de venit, fiindca acesta este un business. Au comunicat la Botosani intentia lor si doamna Semiramida Balan m-a rugat sa fac un proiect pe tema asta. Proiectul s-a dovedit a fi viabil, a primit finantare si urmeaza sa facem o ferma de capre la Baranca”, a spus Florin Aionitoaie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.