Shadow

Modelul Obama în România: Aveţi colegi de etnie rromă? Dezbatere Antena3.ro despre rasism

modelul-obama-in-romaniaUn articol, la scurt timp după ce democratul de culoare Barack Obama este   preşedinte al SUA, a provocat intense discuţii între cititori. La fel şi un articol postat pe Subiectul acestora? Când vom renunţa la prejudecăţi şi cât timp va trece până când românii vor învăţa să prospere împreună cu rromii, în loc să se duşmănească. “Trebuie să luăm exemplu de la americani”, susţine Vlad Petreanu, în timp ce deputatul PSD Mădălin Voicu a declarat pentru Antena3.ro că “oamenii trebuie judecaţi după felul în care reuşesc să fie utili, competenţi, iar România mai are de lucru la atingerea acestui echilibru”.
“Societatea românească are o foarte puternică şi profundă atitudine rasistă”, scrie Vlad Petreanu, care face o incursiune în copilărie, aducându-şi aminte de celebra ameninţare cu “te dau la ţigani”, prin care copiii erau determinaţi să fie ascultători. O atitudine rasistă care este alimentată astfel de la vârste fragede şi accentuată cu fiecare ocazie. “Fetiţa mea are în clasă mai mulţi ţigănuşi (…) care presupun că sunt plini de păduchi”, scrie un părinte pe un forum, cerând Ministerului să facă ceva, în baza unei presupuneri.
Pornind de la cele două articole sus menţionate, Antena3.ro lansează o dezbatere despre rasismul la locul de muncă sau la şcoală, în România. Suntem sau nu rasişti? Tolerăm sau nu rromii?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *