Shadow

Romii au comemorat 158 de ani de la dezrobire

comemorarePartida Romilor Pro-Europa, sucursala Vilceaa  a aniversat vineri   20 februarie, comemorarea zilei “Dezrobirea romilor”. Evenimentul a marcat împlinirea a 158  de ani de la dezrobirea romilor și are o imporanță deosebită pentru comunitatea acestei etnii. La acțiune au luat parte 100  de persoane, la  Biblioteca  județeana     au  participat    tineri din organziația de tineret a Partidei Romilor precum și alte  persoane   vicele primar Cocos  Vasile  directorul biblioteci  Remus  Grigorescu  .
Evenimentul a fost comemorat  in sala mare a biblioteci  a RM Vilcea   “Am rulat un film de 45 de minute care a prezentat cum trăiau romii înainte de dezrobire și după precum și ascensiunea lor pe scena politică și socială până în zilele noastre. Tinerii au fost foarte receptivi și în același timp emoționați de întâmplările care au avut loc, mulți dintre ei nu cunoșteau evenimentele ce au avut loc acum peste 150 de ani. Totodată tinerilor le-a fost prezentată importanța educației și a formării profesionale și cum pot ajunge să fie utili societății în care trăiesc.
Organizația femeilor a făcut un apel către mame să se implice în educația copiilor și să îi încurajeze să urmeze cursuri școalare”, a declarat  Alexandru  Diamant   si  Maruntelul  Ilie , lider Partida Romilor Vilcea  ..Sâmbătă va avea loc o pomenire religioasă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *