Shadow

O profesoara din Mehedinti va plati daune de 10.000 de euro unei fetite rrome

copii romiO profesoara din judetul Mehedinti a fost obligata de tribunal sa plateasca despagubiri de 10.000 de euro unui copil de etnie rroma pentru ca a fost gasita vinovata de discriminare.
Elena Daba, de 56 de ani, cadru didactic la scoala din Voloiac, judetul Mehedinti, a fost condamnata de Justitie la plata unei despagubiri din cauza ca in urma cu trei ani, nu a primit-o la ora pe Rahela Ciurescu, de etnie rroma, informeaza Adevarul.
“S-a admis recursul nostru, majorandu-se cuantumul despagubirilor acordate de Tribunalul Mehedinti, de la 5.000 de euro la 10.000 de euro. Pot sa va spun ca este o speta de pionierat. Nu am mai auzit de un asemenea caz, insa eu am indraznit in acest domeniu. Am abordat speta cu mare interes, intrucat si eu am fost invatatoare, inainte sa fac Dreptul”, a declarat Gheorghita Stoian, avocatul familiei Ciurescu.
Hotararea data de Curtea de Apel Craiova este definitiva si irevocabila.
Inspectorul scolar de atunci, profesorul Daniela Ghimes, sustine ca a fost o decizie corecta cea data de instanta.
“E un act de dreptate care i se face unui copil care n-a avut nicio vina ca s-a nascut rrom. Pentru tot ce-a facut doamna invatatoare, ISJ-ul nu i-a dat niciodata vreo sanctiune”, a declarat Daniela Ghimes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *