Shadow

Obama promite calatorii libere in SUA “cat mai curand posibil”. Washingtonul si Bruxellesul reafirma angajamentul privind ridicarea vizelor pentru toti cetatenii UE

pasapoarteSUA si UE reafirma angajamentul de a incheia acordurile privind regimul de calatorii fara vize intre Statele Unite si toate statele membre ale Uniunii Europene cat de curand posibil, romanii fiind printre europenii care au inca nevoie de vize pentru a calatori pe teritoriul american
“Reafirmam angajamentul nostru de a incheia acordurile privind regimul de calatorii fara vize intre Statele Unite si toate statele membre ale Uniunii Europene cat de curand posibil si in conformitate cu legislatia interna”, se arata in declaratia comuna, dupa summitul SUA-UE, care a avut loc, miercuri, la Bruxelles, scrie Mediafax.
Bulgaria, Cipru, Croatia, Romania si Polonia sunt singurele tari UE ai caror cetateni au nevoie de vize pentru a calatori in SUA.
Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat, in emisiunea “Dupa 20 de ani” difuzata duminica de PRO TV, ca s-a avansat in chestiunea ridicarii vizelor SUA pentru romani si “s-ar putea sa nu mai ia atat de mult”. “Ne apropiem efectiv anul acesta, cred ca vom intra in criteriile care sunt prevazute de proiectul legislativ care asteapta aprobarea celei de-a doua camere a Congresului. Odata ce legislatia asta va trece, noi vom fi in aceste criterii, pentru ca inclusiv pe rata de respingere a cererilor vom fi sub 10%”, a declarat seful diplomatiei.
El a mai precizat ca decizia la nivelul UE privind mecanismul de reciprocitate a vizelor este “un element suplimentar care a aparut si care ajuta, va asigur”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *