Shadow

Francezii vor sa faca la Paris un sat special pentru rromi intr-o zona scumpa a orasului

lautarRromii din Paris ar putea primi din partea autoritatilor din Franta un sat intr-o suburbie buna a capitalei franceze, una dintre cele mai scumpe.
Ian Brossat, un consilier local din partea Partidului Comunistilor, a declarat ca se intentioneaza instalarea respectivului sat al rromilor in arondismentul XVI al Parisului, informeaza Agora Vox.
Acest cartier este unul dintre cele mai mari din Paris, dar si printre cele mai scumpe si cu cea mai mica densitate a populatiei.
Potrivit sursei citate, arondismentul XVI este insa ocupat in proportie de peste 50 la suta, de padurea Bois de Boulogne. In plus, un metru patrat de locuinta costa mai mult decat in multe dintre cele 20 de arondismente ale Parisului.
Denumit Passy, arondismentul 16 este printre cele mai scumpe din capitala franceza in ce priveste chiriile si preturile platite pentru locuinte, fiind cel mai intins cartier, aflat la marginea vestica a Parisului.
Francezii si-au propus sa gaseasca solutii pentru problemele celor aproximativ 15.000 de rromi aflati pe teritoriul tarii. Multi dintre acestia se afla in capitala Frantei si au revenit in aceasta zona dupa ce au fost expulzati in tarile de origine, printre care si Romania.
Recent, au existat discutii intense pe aceasta tema in randul ministrilor, alesilor locali sau parlamentarilor din Franta, fiind puse chiar in context cu aderarea tarii noastre la spatiul Schengen.
Sursa citata mai scrie ca politicienii de la Bucuresti apreciaza ca abordarea autoritatilor franceze este una strict electorala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *