Shadow

ŞOFERI, SUNTEM TERORIZAŢI DE AGENŢII DE CIRCULAŢIE

Politia rutieraCei care alcătuiesc Codurile Rutiere șochează din nou prin inventivitatea lor debordantă. Creativitatea și originalitatea lor depășesc orice putere de închipuire. Există deja o vorbă – cine n-are asemenea minți strălucite, să-și cumpere. De la mijlocul acestei luni vom avea noi reguli pe care trebuie să le învățăm rapid, ca să nu fim nevoiți să vindem mașina sau casa pentru a plăti amenzile. Reminiscențele milițienești au răsărit de ceva vreme SPR  din orasul VILCEA  unde trei milițieni ale căror grade adunate nu fac nici cât ale unui plutonier major se cred buricul pământului și stau la cotitură la propriu și la figurat pe , la ieșirea din   Orasul  RM VILCEA
În punctul respectiv se găsește o  sosea dreapta  si acelereaza  macxim   cunoscută de conducătorii auto din zonă, iar distinșii polițiști stau la pândă pentru a prinde câte un șofer care vorbește la telefon sau care nu folosește centura de siguranță. Până aici este totul normal, având în vedere că acestea sunt cerințele locului lor de muncă. Problema este că haita condusă de agentul de poliție    oprește conducătorii auto pentru diferite verificări (cele mai multe abuzive…) într-o curbă, pe linie continuă, într-un loc în care, dacă orice șofer ar opri din proprie inițiativă, i s-ar reține permisul. În plus, dacă vreun alt autoturism ar veni cu o viteză mai mare, cei opriți ar risca să fie implicați într-un accident rutier din cauza “inteligenței” polițiștilor care îi opresc într-un asemenea loc.
Vineri, 13 februarie, milițienii s-au dat din nou în stambă, așa cum au mai făcut-o și cu alte ocazii, oprind în mod abuziv mai multe autoturisme și verificându-i pe șoferi  pe trecerea de pietoni   deosebit de periculoasă, lucru inadmisibil pentru siguranța rutieră. Solicităm o poziție oficială din partea comandantului de poliție din SPR   Vilcea  domnul  comisar FLORIN   IONITA  un bun profesionist  și un om de onoare  , cu privire la acest caz revoltător în care viața conducătorilor auto este pusă în pericol de dorința avidă a celor trei polițiști de a întocmi cât mai multe procese verbale de contravenție și de a face planul de amenzi.
Da, stiu ca rolul agentilor de la politia rutiera este sa previna accidentele, numai prin simpla lor prezenta. Asa se intampla intr-o tara normala, dar cum Romania numai normala nu este, am ajuns sa ma intreb daca nu cumva fac mai rau. Si mai jos va explic de ce, mai ales ca am trait pe pielea mea asta.
Haideti ca ajung aproape si de o concluzie in cele din urma. Vreau sa subliniez inainte de toate ca soferul roman este un cretin dobitoc atunci cand vine vorba de politie. Nu conteaza ca vede masina agentilor pe marginea drumului, nu conteaza ca vede un aparat fix de radar sau ca primeste flash-uri din fata de la ceilalti de pe contra-sens. Prima lui reactie de primata impaiata este sa franeze din toate puterile, chiar daca merge legal si frumos. Fara sa se gandeasca ca ii incurca pe ceilalti si intr-o fractiune a inmultit de sute de ori riscul producerii unui accident grav. Asadar, acest lucru este o realitate, adica faptul ca soferul roman este prost si needucat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *