Shadow

Dacia Duster, comparata cu “un tigan care se da la tine”

dusterDacia Duster a noastra este vedeta emisiunilor de specialitate din Occident.
Dupa ce Top Gear a laudat modelul produs la Pitesti, clasandu-l pe locul sase intr-un top al celor mai asteptate masini ale anului 2012, o alta emisiune, Fifth Gear, difuzata de Channel 5, afirma ca SUV-ul romanesc este “genial”.
Realizatorul emisiunii, Johnny Smith, strabate un drum de aproximativ 500 de kilometri, in Maroc, la volanul unui Duster, iar comentariile sunt adesea amuzante. Acesta recunoaste ca Dacia Duster nu i-a placut de la inceput: “Bordul arata de parca era nou … in 1994. Sunt insa destul de impresionat insa de motor”.
La inceputul prezentarii sale, realizatorul nici macar nu precizeaza ca este vorba despre o masina fabricata in Romania, care in acest an va ajunge si pe piata britanica.
“Este un pic de Clio, un pic de Megane, motorul mai e si pe un Nissan Qashqai”, mai spune realizatorul emisiunii.

Dacia Duster depaseste Bugatti, intr-un clasament al Top Gear

Nici pretul unei masini Dacia Duster nu este “de lepadat”. Comparativ cu alte SUV-uri lansate pe piata britanica, acesta este foarte convenabil. Potrivit Fifth Gear, Duster-ul va fi lansat la un pret de 10.000 de lire sterline, in timp ce principalul sau rival, Skoda Yeti, pleaca de la 15.000 de lire sterline.
“Duster e dur. Este ca un tigan pe care il pui la pamant si se ridica la tine din nou, si din nou, si din nou. Masina e controlata mult mai bine decat as fi crezut. Nu s-au chinuit prea mult sa ascunda suruburile, dar e o masina surprinzator de confortabila si chiar poate sa mearga off-road.
E chiar impresionanta. Este o masina care chiar trebuie luata in serios. Este una dintre cele mai bune masini aparute pe piata in ani de recesiune”, sunt cuvintele de lauda pe care le are postul britanic de televiziune la adresa masinii romanesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *