Shadow

La TTM, „De 3 ori R”, despre rromi altfel

TTMTimp de 14 săptămâni, Televiziunea Tîrgu-Mureș găzduiește emisiunea „De 3 ori R”, realizată și prezentată de către binecunoscutul actor și om de presă Rudy Moca. Documentarele vor surprinde modele de conviețuire interetnică, vor ilustra meseriile tradiționale și cutumele culturale ale rromilor sau vor arăta rromul ca om, un om educat și integrat social. Emisiunea este realizată în parteneriat cu Asociația Divers – Centrul pentru Incluziune Socială pentru Persoanele de Etnie Rromă Tîrgu-Mureș.
Inițiativa de-a prezenta comunitatea rromă altfel decât suntem obișnuiți în mass-media, și anume negativ, peiorativ sau plin de prejudecăți, a aparținut Asociației Divers – Centrul pentru Incluziune Socială pentru Persoanele de Etnie Rromă Tîrgu-Mureș. Reprezentanții asociației și-au propus…
„Să oferim o serie de documentare despre cum conviețuiesc rromii cu majoritatea, maghiară sau română din județul Mureș, despre cultura, istoria și tradițiile rromilor și despre meșteșugurile, respectiv despre cum educația poate să contribuie la dezvoltarea comuniotății rrome și o bună relaționare interetnică între persoanele de etnie rromă și majoritatea, română sau maghiară din județul Mureș”, a menționat Maria Koreck, președinte Asociația Divers.
Emisiunea este realizată și moderată de către actorul, omul de presă Rudy Moca, un fin cunoscător al etniei rrome.
„Este pentru mine o mare bucurie să încerc colaborarea și parteneriatul cu Divers, CISPER și pe această latură, de realizare a unor emisiuni care se doresc a schimba prin ceea ce promovează imaginea despre individul rrom și comunitatea rromilor în așa fel încât să nu fie doar o chestie teoretică pe care o promovăm de interculturalitate, de conviețuire interetnică, ci chiar să arătăm și să demonstrăm că cel puțin pe aceste meleaguri ne mândrim, promovăm această imagine care este demonstrabilă de fapt de conviețuire interetnică”, a precizat Rudy Moca, realizator emisiune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *