Shadow

PAPA FRANCISC SUSŢINE RROMII DE LA FUNDAŢIA “PACEA”

papa-1-680x365La Vatican a fost organizată o întâlnire la care au participat directorii naţionali din cadrul Bisericii Catolice pentru pastoraţia migranţilor şi rromilor. Din partea Ordinului Fraţilor Minori Conventuali au participat preoţii Emilian Antal şi Lucian Bobârnac, care activează la Fundaţia Umanitară “Pacea” din Roman.
Reprezentanţii Fundaţiei Umanitare “Pacea” din Roman au fost prezenţi, în perioada 5 – 6 iunie, la Vatican, în cadrul unei întâlniri la care au participat directorii naţionali din cadrul Bisericii Catolice pentru pastoraţia migranţilor şi rromilor. Intitulată “Biserica şi rromii: Anunţarea Evangheliei la periferii”, întâlnirea a urmărit noi abordări în mediile civile, sociale, culturale, precum şi în strategia Bisericii, pentru a face faţă provocărilor care apar din noile forme de persecutare, de oprimare şi de ţinere în sclavie a rromilor în întreaga lume.
Din partea Ordinului Fraţilor Minori Conventuali au participat preoţii Emilian Antal şi Lucian Bobârnac, care activează în cadrul Fundaţiei Umanitare “Pacea” din Roman, unde se ocupă de educarea şi ajutorarea copiilor cu probleme financiare, în special a celor de etnie rromă, prin implementarea unor proiecte pe termen scurt şi lung.
“La această întâlnire au participat episcopi din India, Brazilia, Ungaria, Franţa, Spania, Croaţia, Ucraina, Slovacia, Albania, Austria, Germania, numeroşi preoţi, persoane consacrate şi responsabili naţionali pentru integrarea rromilor. Din ţara noastră a mai participat părintele Martin Cabalaş, de la Arhidieceza Romano-Catolică din Bucureşt. În cadrul audienţei la Sfântul Părinte, părintele Lucian Bobârnac i-a oferit Papei Francisc medalia jubiliară a Provinciei Franciscane din România, precum şi un album fotografic cu activităţile Fundaţiei «Pacea»”, a precizat părintele Emilian Antal, preşedintele Fundaţiei Umanitare “Pacea”.
Papa Francisc a apreciat, în cadrul întâlnirii, că persoanele de etnie rromă trebuie să fie mai bine integrate în societate şi să aibă acces la sistemul de sănătate, de educaţie şi la locuri de muncă. Suveranul Pontif a denunţat ostilitatea şi dispreţul cu care sunt trataţi rromii în viaţa de zi cu zi, a arătat faptul că integrarea acestora este dificilă, atunci când nu sunt ajutaţi şi a cerut să se depună

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *