Primarul Timişoarei a pus la cale o campanie de verificare a palatelor cu turnuleţe. Apoi s-a întâmplat ceva neaşteptat

castel3Un bărbat de etnie romă din Timişoara a depus o cerere la Primărie pentru eliberarea unui certificat de urbanism pentru desfiinţarea turnuleţelor de pe casa sa, după ce primarul Nicolae Robu a declanşat o campanie de verificare a palatelor pe care sunt construite turnuleţe fără autorizaţie.
Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că în urma solicitărilor sale de identificare a clădirilor din oraş pe care sunt construite turnuleţe fără autorizaţie, un timişorean de etnie romă a solicitat un certificat de urbanism pentru demolarea acestor elemente de pe locuinţa sa, transmite corespondentul MEDIAFAX.
”Subsemnatul, ca primar al municipiului Timişoara, am declanşat o amplă acţiune de identificare a clădirilor cu turnuleţe realizate fără autorizaţie sau cu nerespectarea autorizaţiei, indiferent când. Ei bine, iată că, urmare a intervenţiilor noastre ferme, dar strict legale, un prim cetăţean a înţeles să se conformeze fără a mai fi nevoie să apelăm la instanţele de judecată. Este vorba despre domnul Codruţ Stancu, care ne-a solicitat certificat de urbanism pentru desfiinţare turnuleţelor”, a declarat Nicolae Robu.
Primarul a solicitat şi celorlaltor cetăţeni ai Timişoarei care au în proprietate clădiri cu turnuleţe să le demoleze de bunăvoie, dacă au fost ridicate fără autorizaţie de construire sau fără respectarea autorizaţiei.
”Apreciez atitudinea domnului Stancu şi cer şi celorlaltor cetăţeni, romi sau de orice altă etnie, care, în diverse circumstanţe, au construit ilegal, să facă urgent demersurile pentru a intra în legalitate şi a-şi diminua, astfel, sancţiunile şi, implicit, pagubele, urmând modelul domnului Stancu”, a spus Robu.
Edilul i-a asigurat pe timişoreni că va continua campania de identificare a clădirilor cu tur”Apreciez atitudinea domnului Stancu şi cer şi celorlaltor cetăţeni, romi sau de orice altă etnie, care, în diverse circumstanţe, au construit ilegal, să facă urgent demersurile pentru a intra în legalitate şi a-şi diminua, astfel, sancţiunile şi, implicit, pagubele, urmând modelul domnului Stancu”, a spus Robu.
Edilul i-a asigurat pe timişoreni că va continua campania de identificare a clădirilor cu turnuleţe din municipiu şi îi va notifica pe proprietari să intre în legalitate.
Primarul Timişoarei a lansat, anul trecut, o campanie de identificare a clădirilor cu turnuleţe realizate fără autorizaţie de construire sau fără respectarea autorizaţiilor de construire, proprietarii acestora fiind notificaţi. Proprietarilor li s-a pus în vedere că, dacă nu vor lua măsuri pentru intrarea în legalitate, se va iniţia un proces judiciar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.