Shadow

PRO SAU CONTRA EXCLUDERII ”NESPĂLAȚILOR ȘI NEÎNGRIJIȚILOR” DIN TRASPORTUL ÎN COMUN

Nicolae-RobuCa în mai toate orașele mari, timișorenii care circulă cu transportul în comun se confruntă des cu situații neplăcute provocate de persoane care nu sunt tocmai prietene cu apa și săpunul.
Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a propus o măsură controversată prin care ”nespălații și neîngrijiții” să fie identificați cu ajutorul unor camere video și să fie dați jos din mijloacele de transport în comun cu ajutorul Poliției Transportului.
Robu susține că prin această măsură se încearcă să se asigure cetățenilor condiții decente de călătorie în mijloacele de transport în comun.
”Vor fi identificate persoanele și vor putea fi sancționate. Altfel, chiar dacă am creat Poliția Transportului în Comun, și inițiativa s-a dovedit foarte bună, pentru că un progres s-a obținut, această Poliție are un număr restrâns de oameni, care nu pot fi omniprezenți. Ei nu au cum să fie în permanență în toate mijloacele de transport în comun, să-i prindă pe răufăcători, pe hoți, dar și pe cei care n-au nicio treabă decât să se plimbe cu mijloacele de transport în comun nespălați și neîngrijiți, poluând aceste mijloace de transport în comun”, a declarat Nicolae Robu.
Primarul a adăugat că, odată cu montarea camerelor video, lucrurile vor fi mult mai simple: ”Când vom avea aceste camere video, vor putea fi identificați și echipajul de poliție se va duce țintă, dirijat din camera de monitorizare acolo unde sunt probleme”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.