Aventurile a doi jurnalisti straini intr-un sat de rromi din Teleorman

familieKarla Gachet si Ivan Kashinsky sunt doi jurnalisti care strabat lumea, in lung si lat, in cautare de subiecte de presa si fotografii inedite pe care le publica in reviste cunoscute. Sot si sotie, ambii in varsta de 33 de ani, Karla si Ivan locuiesc in Quito (Ecuador).
Karla s-a nascut in Quito, iar Ivan la Northridge, langa Los Angeles. S-au cunoscut la Universitatea San Jose din California, cand ambii au studiat fotojurnalismul, si de atunci nu s-au mai despartit. Recent, casa le-a fost mistuita de un incendiu si a durat destul de mult pana au raspuns la intrebari. Ivan era plecat in Paraguay, iar Karla incerca sa adune fotografiile si sa-si organizeze un nou camin.
In primavara lui 2014Karla si Ivan si-au petrecut trei saptamani in Romania. Rezultatul? Un fotoreportaj cu palatele rromilor din Buzescu a fost publicat in revista National Geographic, iar de acolo preluat de toata presa romaneasca. Le-a placut mult in Romania. “Stiam despre Romania numai putina istorie, despre Ceausescu, Transilvania si Marea Neagra. Nu aveam nici cea mai mica idee cat de frumoasa este tara si nici nu stiam ca are peisaje superbe”, a povestit Karla Gachet pentru Ziare.com.
“Am fost in Romania de doua ori, cate trei saptamani. Prima data am fost la Buzescu in 2010, pe cont propriu. Am stat aproape trei saptamani cu rromii de acolo si apoi ne-am intors acasa si am trimis fotoreportajul la National Geographic. Le-a placut si ne-au trimis inapoi in 2011, de aceasta data cu un translator”. In 2010, Karla si Ivan au ajuns in Romania venind dinspre Praga. Au calatorit cu autocarul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.