New York Times: Povestea fotografului roman care a surprins Holocaustul rromilor

tigani saraciPovestea unui fotograf roman, preocupat de discriminarea rromilor si de mini-Holocaustul de la Baia Mare, a ajuns subiect de presa peste Ocean.
Prestigiosul cotidian New York Times scrie despre Mugur Varzariu si experinta acestuia cu rromii, intr-un amplu material numit “Spargand zidurile prejudecatii”veti grija. Rromii fura copii!” – cu acest mesaj incep jurnalistii americani materialul publicat in sectiune Lens, dedicata fotojurnalistilor. Citatul ii apartine tocmai fotografului roman, care a precizat ca acesta a fost primul avertisment din viata sa primit in privinta comunitatii rromilor din Romania.
“Rromii mai sunt recunoscuti si ca tigani, un termen considerat jignitor”, puncteaza NYT, adaungand insa ca “stramosii lor, care au venit in Europa din India, s-au luptat cu agresivitatea si violenta aratata fata de comunitatea lor”.
Fotograful roman de 42 de ani cunoastea foarte putini rromi pana in urma cu doi ani, cand a renuntat la o cariera de succes in marketing si brand management.

Leave a Reply

Your email address will not be published.