Shadow

TVR 2 VINE LA VALCEA

opre-roma_56930100Expresia „Acum suntem toți jurnalişti.  suna aiurea  Fenomenul jurnalismului cetățenesc este cunoscut şi acceptat la scară largă drept o parte legitimă a sistemului media global. Şi cu toate astea, în ciuda graniței din ce în ce mai estompate dintre reporterii profesionişti şi cei amatori, rămâne o întrebare: cine este jurnalistul „adevărat” al zilelor noastre?
Carmen State, singurul jurnalist vorbitor de romani din TVR, este cea care va aduce în prim plan evenimente, activităţi ale ONG-urilor sau orice manifestări menite să faciliteze accesul tuturor la cultura comunităţii rome şi să ne ajute să înţelegem mai bine persoanele de această etnie.
“Opre Roma reprezintă modul prin care spunem şi arătăm lumii că şi noi, rromii, suntem oameni şi avem valorile noastre, iar meritul emisiunii este acela de a vi le prezenta. Şi noi putem fi croitori, educatori Nu pot să închei fără să vă spun că jurnaliștii adevărați nu pot fi infectați cu HIV. De ce? Pentru că un jurnalist adevărat rrom nu este iubit de nimeni nici Vilcea  sau in  Bucuresti jurnaliștii existenți nu se iubesc nici între ei!  Voi vorbi despre jurnalişti adevăraţi ca sa nu fiu acuzat că vorbesc de pe pereţi. Ştiu o groază de oameni   de etnie rroma  jurnalistii     Carmen   State care face  presă din plăcere. Culmea, care face  presă bine atit pentru rromi cat si pentru romanii  Cu toţii au început să facă presă după Revoluţie mânaţi de gândul democraţiei şi a unei lumi lipsite de haimanale. Democraţia înseamnă pe vremea noastră să ne exprimăm liber. Să afle lumea cine ne sunt hoţii, cine ne sunt criminali mafioti   Aşa cum a pornit Carmen  la drum  Am făcut şi face    presă doar bazânduse  pe Constituţie şi pe speranţa noastră că vorbele noastre scrise vor schimba lumea în bine. Ea  vrea  să creada  că şi acum toţi cei care am ales această meserie mai cred în ceea ce credeam la începuturi. Eu  pot  spune liber, fără să ne fie frică de sistemul politic perpetuum corupt care e diferenţa dintre meserie şi hobby! proiectului jurnalistic profesionist: expertiză, datorie şi autonomie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.