Shadow

Un ţigan a returnat un portofel găsit pe stradă: “Dacă nu-l şuteşti din buzunar, parcă n-are farmec”

portofel_gasitGest de mărinimie neașteptat făcut de un țigan din Strehaia! Acesta a găsit un portofel pe stradă și, în loc să-l păstreze, cu tot cu conținut, a mers la prima secție de poliție și l-a returnat. Titanic Fieraru spune că s-a simțit vinovat față de toate învățăturile transmise din moși strămoși, care îi dictează că nu poți să furi ceva fără muncă.
Când am văzut câți bani sunt în el, vreo 5.000 de euroi, m-a mâncat mâna să-l păstrez. Nici dacă fur calea ferată dintre Constanța și București nu scot atâția bani. Dar m-a mustrat conștiința când mi-am adus aminte de bunicul meu, care, pe patul de moarte mi-a spus, cu ultimele puteri: ‘Întotdeauna să muncești pentru ce furi.’ Plus că n-are nici un farmec dacă nu simți nițică adrenalină, în autobuz sau în lift”, spune bărbatul.
În cele din urmă, totul s-a terminat cu bine pentru Titanic. La ieșirea din secție, acesta l-a urmărit pe posesorul portofelului, și, cu o îndemânare specifică, i-a șutit portofelul din buzunarul de la spate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *