Shadow

Ce spun rromii evacuaţi din Franţa: Prefer să mor decât să mă întorc în România

tigani evacuatiUn rrom stabilit într-o tabără din din Montpellier, Franţa, a declarat că preferă să moară decât să se întoarcă în România, relatează Midi Libre în ediţia electronică de luni.
“Prefer să mor decât să mă întorc în România. Pentru că acolo nu poţi primi îngrijiri, aici iau medicamente pe care acolo nu le-aş găsi. Aş fi deja mort în România”, a precizat bărbatul în vârstă de aproximativ 50 de ani, în tabăra de romi de pe malurile râului Lez, chiar în faţa noii primării.
Săptămâna trecută, după expulzarea taberelor de romi din alte zone din Montpellier, Lattes şi Quatre-Seigneurs, prefectura a anunţat noi evacuări, inclusiv a taberei de pe malurile râului Lez. “Unii sunt aici de şase ani, nu mai cunosc pe nimeni în România şi nimeni nu i-a ajutat aici: de ce nu s-a ocupat Primăria de ei? Sau de ce nici măcar nu a deschis dialogul ?”, s-a întrebat un voluntar.
Romii se declară pregătiţi să lucreze, ei ar dori să aibă locuinţe, dar ştiu că legea nu le permite să rămână pe teritoriul francez dacă nu pot să-şi justifice resursele. “Eu vreau să lucrez! Şi apoi noi facem parte din comunitatea europeană. Suntem dezamăgiţi de ce se întâmplă, dar îmi voi lua bagajul şi voi merge în altă parte, chiar dacă nu am unde să merg”, spune un rom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *