Shadow

Premiera in justitia franceza: Un bebelus va ramane cu familia care l-adoptat

copii-tiganiJustitia franceza a decis in premiera ca un bebelus rrom sa ramana in sanul familiei care l-a cumparat de la mama sa, de origine romana.
Un cuplu din Meurthe-et-Moselle a cumparat un bebelus de la mama care dorea sa il abandoneze, insa serviciile sociale au preluat copilul. Cuplul a obtinut o decizie in instanta prin care copilul le apartine de drept. “Este o premiera, o decizie unica, ce poate face jurisprudenta si relansa dezbaterea privind mamele purtatoare. Interesul copilului a primat, decizia judecatorului este foarte curajoasa”, a spus avocatul cuplului, citat de Liberation.
Cei doi francezi, cu varste de 27 si 26 de ani, nu pot avea copii, asa ca au ajuns prin intermediari la o femeie de nationalitate romana, deja mama a mai multor copii, care nu dorea sa pastreze bebelusul dupa nastere. “Intermediarii erau persoane fara scrupule. Tiganii erau o prada ideala: traiesc intr-o lume aparte si nu se sinchisesc de procedurile de respectat”, a mai spus avocatul.
Bebelusul s-a nascut in mai 2014 la Marsilia, si a fost incredintat imediat tinerilor, contra catorva mii de euro. In septembrie, traficantii au fost prinsi si interogati, fiind suspectati de trafic de persoane. Anchetatorii au ajuns la cuplul din Meurthe-et-Moselle, i-au pus pe cei doi sub control judiciar si le-a luat copilul.
Copilul, pana atunci vivace, a slabit si oficialii s-au temut ca va fi afectat si mai grav, asa ca un judecator le-a acordat mai intai tinerilor dreptul sa il viziteze la orfelinatul din Nancy unde era ingrijit micutul. Vineri, tinerii au primit dreptul de a-l pastra in familie, pentru ca “judecatorul a stiut sa auda suferinta reala a copilului”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *