Shadow

MAE explica afirmatiile ambasadoarei noastre la ONU despre rromi si romancele din politica

MAE-explicaMinisterul roman al Afacerior Externe considera ca raspunsurile ambasadoarei romane la Geneva in fata Comitetului ONU pentru Drepturi Economice, Sociale si Culturale au fost interpretate eronat de Asociatia Accept. Aceasta din urma a semnalat ca ambasadoarea Maria Ciobanu a afirmat ca rromii sunt “nomazi prin natura” si romancele n-au aptitudini pentru viata politica.
Intr-o precizare la solicitarea Ziare.com, MAE afirma ca Romania si-a indeplinit obligatiile internationale prescrise de Pactul International pentru drepturi economice, sociale si culturale.
“Misiunea Permanenta a Romaniei de la Geneva a sustinut raportul de tara in data de 21 si 22 noiembrie 2014, pe parcursul a 6 ore de dialog interactiv cu expertii independenti ai Comitetului. Raspunsurile, prezentate oral, au fost completate, potrivit cutumelor, cu raspunsuri formulate in scris si transmise ulterior, se arata in precizarea MAE.
Ministerul arata ca prestatia reprezentantilor Misiunii Permanente a Romaniei la Geneva a fost apreciata in mod deosebit de expertii Comitetului si considera ca ONG-urile prezente la exercitiul de examinare a implementarii Pactului au avut o contributie substantiala la informarea Comitetului.
In acelasi timp, MAE isi exprima regretul pentru modul in care Asociatia Accept a interpretat raspunsurile la doua dintre cele 85 intrebari care au fost adresate si pe care delegatia romana le-a oferit membrilor Comitetului ONU pentru Drepturi Economice, Sociale si Culturale cu prilejul prezentarii Raportului Romaniei”, se arata in raspunsul MAE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *